Kinderen

Kinderen

Als kinderen te maken krijgen met de dood is het belangrijk om open en eerlijk tegen hen te zijn. Hierdoor krijgen zij de ruimte om vragen te stellen en ook met hun rouwproces te beginnen. Door hen bij het afscheid te betrekken en ze een rol te geven, krijgen ze het gevoel dat ze erbij horen en merken zij dat hun verdriet er ook mag zijn.

Het beste is hen uitnodigend maar niet dwingend te benaderen. Vaak, wanneer kinderen een taak krijgen voor of tijdens de uitvaart, voelen zij zich meer betrokken bij de uitvaart. Hierdoor zullen zij ervaren dat een verdrietige periode tegelijk ook heel bijzonder kan zijn.

Het is onvoorstelbaar en verschrikkelijk om een kind te moeten verliezen.
Er komt veel op u af in een emotionele tijd. De wijze waarop men afscheid van een kind gaat nemen, is heel belangrijk, omdat er met veel verdriet maar ook met veel liefde op teruggekeken zal worden. Wanneer uw kind overlijdt, is het van wezenlijk belang, dat u de keuzes die gemaakt moeten worden weloverwogen kunt doen. H&P vind het belangrijk om actief te worden betrokken bij het afscheid nemen. Zelf uw kind wassen en aankleden, eventueel thuis opbaren en een vorm kiezen voor het afscheid en de uitvaart waarin u zich kunt vinden.
H&P uitvaarten is er om te luisteren, te ondersteunen en om samen met u een bijzonder afscheid vorm te geven

 

Iemand is doodgegaan
Iemand die jij lief vond
Een persoon die belangrijk was voor jou
Een persoon die jij nu mist

“Wat je in je hart bewaart, raak je nooit meer kwijt”